Anbefalte fagbøker

Hvis dere er interesserte i å lese dere opp på drama som metode, eller ha bøker hvor dere kan finne øvelser eller inspirasjon så anbefaler vi disse bøkene:

VisBildeServlet

Drama – et kunstfag skrevet av Aud Berggraf Sæbø er en kjekk «start»-bok innenfor dramafaget. Her for du svært kort fortalt om så og si alt innenfor drama-området, og viser mye til eksempler. Boka er delt inn i 3 deler. Del A handler om drama som fag, uttrykksform og arbeidsmåte. Her tar hun opp f.eks. hvor vi kan møte drama hen i dagens samfunn. Samtidig som hun deler inn innholdet i dramafaget og forklarer metoder, teknikker og uttrykksformer som brukes i dramafaget. Her tar hun også for seg om dramaforløp og hvordan man planlegger et dramaforløp. I del B handler det om drama som flerfaglig undervisning i relasjon til L97. Her henviser hun hvordan drama kan brukes inn i læreplanen og hvordan drama kan brukes i undervisning på skolen. I del C handler det om dramafagets kunnskapssyn og kunstdidaktiske plattform. Her blir blant annet estetikk tatt opp, og hvordan drama er som læringspotensial. Boka er på over 430 sider, så her har du nok å lese igjennom for å komme deg greit inn i hva dramafaget handler om 🙂

ibsen-og-holberg-i-skolenTil alle norsklærere som skal lære elevene sine om Henrik Ibsen og Ludvig Holberg. Ikke gjør det på den gørr-kjedelige måten med lese stykket, se stykket for så å skrive anmeldelse. Her har dere en bok med ferdige undervisningsopplegg om Ibsen og Holberg sine stykker. Boka heter Ibsen og Holberg i skolen – et møte med dramatikk, drama og estetiske læringsformer, og er skrevet av Anna S. Songe-Møller og Aud Berggraf Sæbø. Her anbefaler dem et forarbeid på ca 4 timer for deretter et etterarbeid på ca 3 timer, som skal hjelpe elvene til å forstå stykkene bedre enn å sitte å lese dem. Her blir mange ulike dramametoder brukt, og man vil se at elevene vil få med seg mer under et teaterstykke og lære seg til hvordan man skal oppføre seg i teateret. Her får man mange forslag på hvordan man skal lage et dramaforløp, siden hele boka er full av ferdige dramaforløp rundt stykkene, og med 2 kapitler i forkant om hva man skal tenke på og kort fortalt om definasjoner på ting.

dip

En liten oransje bok full av dramateknikker. Boka Drama i praksis – teori, idéer og metoder av Jonothan Neelands er en enkel bok som kort og konsist forklarer de ulike teknikkene som f.eks. ekspertrollen, rolle på veggen, mime, lærer-i-rolle og mye, mye mer. Den er oversatt til dansk, men veldig enkelt forklart. Det er en liten blekke på ca 100 sider med masse om de ulike teknikkene.

 

Har dere andre bøker innenfor drama som dere vil anbefale, ikke nøl, bare skriv den inn til oss på kontaktskjemaet 🙂 Det blir vi så glade for å dele videre!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s